Boven afpudses og skæres i tern, i størrelse efter smag. Smørret smeltes over mellemlav varme i en tykbundet gryde, der kan indeholde lammet. Sennepskorn ristes let i smørret i 1-2 minutter. Løg, ingefær, chili, evt. safran, persille og koriander kommes i gryden og varmes igennem i et par minutter.

Lammeternene vendes i grønsagerne nogle minutter. Det er vigtigt, at kødet ikke brunes, det skal bare optage smag og dufte fra krydderierne. Så tilsættes vand, salt og peber. Gryden bringes i kog,  skummes et par gange og simrer over lav varme i ca. en time, til kødet er mørt.

Start med at skrælle de 2 løg. Skær dem i tern. Pil hvidløget, skær skræl af ingefær og hak begge dele fint.

Varm 1 spsk. olivenolie i en gryde på middelhøj varme og kom karry i. Rør lidt rundt, så det “ristes”. Kom de hakkede løg, hvidløg og ingefær ned i gryden og rør rundt. Kom babyærter og snackpeber i blandingen og steg dem ved høj varme i et minuts tid. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

-når der skal kræses om gæsterne.

Vandet koges op med salt, sukker og smør. Når smørret er smeltet røres melet i, der piskes hele tiden til dejen er helt glat og slipper gryden. Dejen tages af varmen og afkøles lidt. Æg røres i ét af gangen, til det er rørt helt ud i dejen.

Dejen fyldes i sprøjteposer, og der klippes et passende hul i sprøjteposen. Dejen sprøjtes ud på bageplader i ca 8 cm lange og 3 cm tykke stængler. Stænglerne bages i ovnen ved ca. 175 grader i 25 – 30 minutter, til de er gyldne og hævet til dobbelt størrelse. Pas på med at åbne ovnen under bagningen da kagerne let kan falde sammen.

-god hvis der er koldt!

Suppen:

Kødet skæres i små fine tern. Løg, peber og tomat skæres ligeledes i fine tern. Hvidløg hakkes fint. Sauter løg og kød i en gryde med olie. Tomatpuré, hakket tomat, bouillon og krydderier tilsættes.

Suppen koges ½ time, derefter tilsættes resten af ingredienserne og koger til alt kødet er mørt.

Suppen smages til med tabasco, salt og peber. Serveres med crème fraiche og bondesalat.

Salaten:

-en frisk nydelse

Sauter chili, skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt bouillon og kog det igennem. Tilsæt ærterne og kog det yderligere igennem 2-3 min. Tilsæt myntebladene og revet skal fra lime til sidst og tag suppen af varmen. Blend suppen jævn med en stavblender. Tilsæt derefter lidt piskefløde og smag suppen til med salt og peber. Stil suppen koldt et par timer før brug.

Anret suppen i små skåle med to skiver af det ristede rugbrød og blomsterne fra tallerkensmækker i hver skål.